U svim filmovima o Džejmsu Bondu samo jedna stvar nije menjana FOTO

Zabava - Utorak 30.03.2021 - 12:57

U filmovima o tajnom agentu 007, Džejmsu Bondu, za 60 godina od kada su počeli da se prikazuju, mnogo toga se promenilo, a jedina stvar koja je u svakom filmu ista je kancelarija Majlsa Meservija, nazvanog "M".

Snimljeno 27 filmova o Džejmsu Bondu Snimljeno 27 filmova o Džejmsu Bondu
Sledeće godine obeležiće se 60 godina od prvog filma o Džejmsu Bondu. Davne 1962. godine snimljen je "Dr No"', prema istoimenoj noveli Ijana Fleminga, a poznatog agenta igrao je Šon Koneri.
 
Film je imao budžet od oko 1.000.000 američkih dolara (današnjih, što bi 8.700.000 američkih dolara). Zaradio je tačno 59 puta više od ulaznica za bioskop i producenti su shvatili da treba da snime nastavke.
 
Od tada do danas u ovoj ulozi smenjivale su se brojne glumačke zvezde. Nakon Konerija igralo ga je još sedam glumaca: Dejvid Niven, Džordž Lazenbi, Rodžer Mur, Timoti Dalton, Pirs Brosnan i Danijel Kreg.
 
Od tada je snimljeno 27 filmova o Džejmsu Bondu, a najnoviji film "Nije vreme za umiranje" snimljen je sa budžetom od neverovatnih 250 miliona dolara. Ali, izračunalo se da bi od prikazivanja filma na raznim platformama zarada mogla da bude i do 600 miliona dolara.
 
U ovih 60 godina puno toga se menjalo. Scenografija, efekti, lepotice, glavni glumci, ali samo je jedno uvek ostalo isto. Na Instagram profilu filma o agentu 007 objavljene su fotografije na kojima se vidi da je potpuno isti set koji predstavlja kancelariju Majlsa Meservija, zvanog "M", glavnog šefa u sedištu MI6.
 
Set je prvi put postavljen za film "Dr No" i od tada se nije menjao, pa su čak i tapacirana dvostruka vrata ostala ista. Tokom godina zamenjeni su tek pojedini dotrajali komadi nameštaja, ali kancelarija će i u novom Džejms Bondu ostati ista.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: