Ujedinila istok i zapad: Lena Kovačević održala dva koncerta na izložbi "Ekspo 2020" u Dubaiju

Zabava - Ponedeljak 18.10.2021 - 11:55

Pop pevačica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", Lena Kovačević, održala je, u petak i subotu, dva ekskluzivna koncerta na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" u bašti Paviljona Republike Srbije, pod nazivom East and West Connect. Kovačevićeva je na bini bila zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem.

Predstavlja Srbiju na manifestaciji FOTO: Promo Predstavlja Srbiju na manifestaciji FOTO: Promo
Centralna tema nastupa bila je povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu, gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.
 
- Velika mi je čast što predstavljam našu zemlju na manifestaciji kakva je Svetska izložba u Dubaiju, i zahvalna sam timu nacionalne platforme "Srbija stvara" na pozivu - istakla je Lena posle koncerata.
 
- Fascinantan je osećaj da nastupate pred ljudima koji dolaze sa svih strana sveta, i podjednako uživaju u našoj muzici. Posebno me je obradovalo što je došao veliki broj posetilaca iz Srbije.
 
Paviljon Srbije je, dodala je Lena, izuzetno originalan, i svojim izgledom privlači veliku pažnju na izložbi.
 
- Pozivam sve koji su u mogućnosti da ga posete, i osete kako je kad se ceo svet skupi na jednom mestu - dodala je Kovačevićeva, a prenose Novosti.
 
Svetska izložba u Dubaiju otvorena je 1. oktobra, i trajaće sve do 31. marta 2022. Slogan naše zemlje je "Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: