Umro posle seksa na službenom putu: Firma porodici plaća odštetu

Zabava - Četvrtak 12.09.2019 - 14:41

Čovek koji je na službenom putu preminuo usled srčanog udara, posle seksualnog odnosa sa, za javnost nepoznatom ženom, žrtva je čijoj porodici pripada odšteta na teret poslodavca, odluka je francuskog suda.

Tretira se kao nesreća na službenom putu FOTO: Free Images Tretira se kao nesreća na službenom putu FOTO: Free Images
Preminuli je bio inženjer i radio je u centralnom delu Francuske na poslovima u železničkoj kompaniji TSO. Februara 2013. godine proveo je noć sa ženom u hotelu u mestu Men sur Loar, nakon čega je u sobi pronađen mrtav.
 
Vlasti Francuske smatraju da je reč o nesreći na službenom putu, zbog čega porodica preminulog treba da dobije odštetu od poslodavca. To znači da će uži članovi porodice preminulog mesečno dobijati sumu do 80 odsto iznosa njegove plate, sve do godine u kojoj bi preminuli bio penzionisan.
 
Godine 2016. sud je, razmatrajući slučaj, izneo mišljenje da je seks deo normalnog života, kao što su to na primer, tuširanje i jelo. Poslodavac se na odluku suda žalio, ali su argumenti kompanije odbijeni kao neprihvatljivi.
 
Predstavnici poslodavca su tvrdili da njihov zaposleni nije izvršavao profesionalne dužnosti kad je u hotelsku sobu doveo nepoznatu ženu.
 
Međutim, sud je zaključio da je poslodavac odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na službenom putu, jer prema zakonu, zaposleni tokom puta ima pravo na zaštitu, nezavisno od okolnosti.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: