"Van Gog" obeležavaju 35 godina rada reizdanjem aktuelnog albuma

Zabava - Subota 29.05.2021 - 12:10

Bend "Van Gog" obeležava 35 godina plodne karijere limitiranim, luksuznim reizdanjem aktuelnog, 10. studijskog albuma "More bez obala", objavljenog 2019. Reizdanje, pod etiketom "Fidboksa", sadrži tekstove pesama i do sada neobjavljene fotografije.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
U prodaji će se naći i majica sa novim logotipom benda. Grupa je, ujedno, predstavila i trejler za novi spot sa ovog izdanja, za numeru "Kakvo divno veče", u režiji Dejana Senića.
 
- Album "More bez obala" je ovim reizdanjem, posle tišine koju nam je pandemija donela, ponovo dobio vetar u jedra - u svom stilu poručuje vođa grupe Zvonimir Đukić Đule.
 
- Posebno dizajniranim CD izdanjem, i novim spotom, obeležavamo 35. rođendan grupe. Pomenuta pesma je ujedno i naš sledeći radijski singl. LJudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret, i da vas zagrlimo muzikom.
 
Album "More bez obala" doneo je "Van Gogu" niz uspešnih singlova i koncertnih favorita - "Možda baš sad", "Za suze nema vremena", "Više te ne volim ko pre", "Emotivno miniran", "Gotovo je sve"... Neposredno po izlasku albuma, održali su sjajan akustični koncert u beogradskoj "Kombank dvorani", gde su brojni njihovi hitovi iz svih faza karijere zasijali na nov način. Usledio je sasvim drugačiji, energijom nabijen nastup na "Bir festu" 2019, kao i na mnogim drugim manifestacijama, sve do pandemije kovida 19, koja je zaustavila dalju promociju albuma.
 
Tokom 2020, Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski zabeleže nove muzičke ideje, koje već, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg izdanja. Uz to, publiku su na društvenim mrežama redovno "častili" novim verzijama starih pesama, od kojih neke dugo nisu izvođenje uživo. Vrhunac je bila maratonska, dvanaestočasovna svirka, koja je uživo prenošena na njihovom "Fejsbuku". Težnju ka stalnim inovacijama grupa je potvrdila i nedavno, kada je u emisiji "Studio" na RTS nastupila zajedno sa Stefanom Milenkovićem.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: