Veličković i Džemailji u reprezentaciji

Lokalni sport - Subota 17.05.2014 - 10:43

Vranje – Petar Veličković iz Dinama i Bujamin Džemailji iz bujanovačkog BSK-a igrali su za amatersku reprezentaciju fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Veličković i Džemailji Veličković i Džemailji

Amaterska reprezentacija  je učestvovala na kvalifikacionom turniru UEFA Region's Cup, koji je održan na Zlatiboru, 7. i 8. maja što govori o njihovom individualnom kvalitetu jer su gotovo svi ostali igrači bili iz srpkoligaških klubova.

Reprezentacija FSRIS je u sredu, 7. maja, u drugoj polufinalnoj utakmici pobedila, boljim izvođenjem jedanaesteraca, reprezentaciju FS Regiona Zapadne Srbije, dok je u prvom polufinalu FS Vojvodine bio bolji od FS Beograda, i pobedio na kraju rezultatom 1:0.

Pobednici su se dan kasnije, u četvrtak, 8. maja sastali u finalu, pobedo je FS Vojvodine, rezultatom 1:0, i predstavljaće Srbiju na Međunarodnom kvalifikacionom turniru za UEFA Regions Cup, koji će u septembru biti održan u Staroj Pazovi, u Sportskom centru FS Srbije, a na kome će još nastupati predstavnici Bugarske, Česške republike i Švajcarske.

Za reprezentaciju FS Regiona Istočne Srbije igrali su: Stefanović Milan (Radnički, Pirot), Bićanin Đorđe, Živanović Miloš (Kopaonik), Vukajlović Dušan (Trstenik PPT), Milanović Miloš (Jedinstvo, Paraćin), Kovačević Vladimir, Ciger Bojan (Tabane Trgovački), Bogdanović Slobodan (Hajduk Veljko), Stanković Žarko (SFK Moravac), Perić Stefan (Žitorađa), Dugalić Rade (OFK Sinđelić), Bizjak Mario, Kostić Danijel (Svrljig), Milošević Bojan (Vlasina), Đorđević Denis, Stefanović Stefan (Dunav), Gajić Milan (Ozren), Džemajili Bujamin (BSK) i Veličković Petar (Dinamo).
Selektor: Marko Rajić, Treneri: Dejan Branković i Vojkan Rajčić

POLUFINALE
FS Regiona Zapadne Srbije - FS Regiona Istočne Srbije 0:0, penalima 1:3
FSRZS: Tanasijević, Veljović, Janković, Đakovac, Gentić, Radisavčević, Ćirovović, Milivojević, Petrović, Nikolić i Vasilić.

FSRIS: Bizjak, Vukajlović, Kovačević, Dugalić, Đorđević, Kostić, Perić, Bićanin, Živanović, Veličković i Milanović. Igrali su još: Stanković, Bogdanović i Džemailji.
FINALE
FS Vojvodine - FS Regiona Istočne Srbije 1:0 (0:0)
FS Vojvodine: Romić, Zec, Resanović, Živanov, Javorac, Ilić, Stojičić, Ivić, Matić, Kokir i Kanja. Igrali su još: Pavkov, Pastor i Bogdanović.
FSRIS: Bizjak, Vukajlović, Kovačević, Dugalić, Đorđević, Kostić, Perić, Bićanin, Živanović, Veličković i Stanković. Igrali su još: Miošević, Bogdanović i Džemailji.

Strelac: Kokir (FS Vojvodine) u 52 min.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: