Venecija na jesen: Filmski festival održaće se po planu

Zabava - Ponedeljak 25.05.2020 - 14:26

Venecijanski filmski festival biće održan od 2. do 12. septembra, u redovnom terminu, kako je prvobitno i planirano, izjavio je danas guverner regiona Veneto Luka Zaja.

Popularna Mostra će biti održana po planu FOTO: Getty Images Popularna Mostra će biti održana po planu FOTO: Getty Images
Prema njegovim rečima, u toj regiji Italije kao i u celoj zemlji usporava se epidemija virusa Kovid-19, pa će popularna Mostra biti održana po planu.
 
Zbog zastoja koje filmska industrija nameće da ograniči širenje virusa, festivalu će verovatno prisustvovati manje producenata, rekao je Zaja, koji je i član upravnog odbora Venecijanskog bijenala, prenosi Rojters.
 
Venecijanski filmski festival, najstariji na svetu, u januaru je objavio da će predsednica glavnog žirija 77. izdanja biti američka glumica Kejt Blančet.
 
Nedavno su organizatori najznačajnijeg i najglamuroznijeg filmskog festivala u Kanu potvrdili da ove godine nema ništa od te filmske smotre u fizičkom obliku.
 
Sem Kana, do sada su otkazane i filmske smotre u Karlovim Varima, Lokarnu, Šangaju, Sidneju, Pragu...
 
Italija planira da ukine zabranu putovanja 3. juna.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: