VILOU POSTAJE SERIJA: Veliki povratak filmskog klasika epske fantastike

Zabava - Subota 07.11.2020 - 12:51

KULTNI filmski klasik epske fantastike "Vilou", posle više od tri decenije dobija nastavak. Kompanija "Dizni" naručila je prvu sezonu serije smeštenu u svetu kraljica vila i čudovišta koji su 1988. godine na velikom platnu oživeli reditelj Ron Hauard, scenarista Bob Dolman i producent Džordž Lukas ispred kuća "Lukas film" i ILM.

Naslovnog junaka ponovo će tumačiti Vorik Dejvis FOTO: Promo Naslovnog junaka ponovo će tumačiti Vorik Dejvis FOTO: Promo
Naslovnog junaka Viloua Avguda, farmera koji živi mirnim životom, sve dok ne pronađe bebu Eloru zbog koje će poći u avanturu, ponovo će tumačiti Vorik Dejvis. Pored istog glumca u glavnoj ulozi i nagoveštaja Rona Hauarda da će fokus priče u nastavku biti na liku Elore Danan, jasno je da će se radnja serije dešavati godinama posle završetka filma.
 
Zasada je poznato da će pilot epizodu režirati Džon M. Ču, a da su scenaristi Vendi Merikl i Džonatan Kazdan, koji je napisao probnu epizodu. Ron Hauard biće izvršni, a Bob Dolman savetodavni poducent. Iza nastavka će ponovo stati "Lukas film", koji će napraviti prvi "izlet" u pripovedanje izvan univerzuma "Ratova zvezda" od 2015. Serija će biti dostupna na striming platformi "Dizni plus".
 
Film "Vilou" je, uz dva nastavka "Konana" i "Legendu" Ridlija Skota, predstavljao okosnicu žanra "mača i magije" pre "Gospodara prstenova" Pitera Džeksona i napretka vizuelne tehnike.
 
- Budući da sam odrastao 80-ih, "Vilou" je duboko uticao na mene - rekao je Ču. - Priča o najhrabrijim junacima na mestima gde bismo ih najmanje očekivali, omogućila je meni, azijsko-američkom detetu koje je odraslo u kineskom restoranu sa željom da ode u Holivud, da verujem u moć naše sopstvene volje, odlučnosti i unutrašnje magije. Činjenica da ću raditi sa svojim herojima, poput Rona Hauarda, više je od ostvarenja snova. Kazdan i Merikl dodali su revolucionarne nove likove i nove zaplete ovoj vanvremenskoj priči. Jedva čekam da svet pođe na ovo epsko putovanje sa nama.
 
Serija neće biti, kako je objasnio Hauard, nostalgični povratak u prošlost, već kreativni iskorak. A Vorik Dejvis, koji igra glavnog junaka, otkriva da ga je mnogo obožavalaca prethodnih godina pitalo da li će se "Vilou" vratiti:
 
- Oduševljen sam što sada mogu da im kažem da zaista hoće. Mnogi su mi govorili da su odrastali sa filmom i da je uticao na to kako posmatraju junaštvo u našem stvarnom svetu. Ako Vilou Avgud može da predstavi herojski potencijal u svakom od nas, onda mi je izuzetna čast što ponovo mogu da igram tu ulogu.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: