Vupi Goldberg u centru skandala zbog izjava o Holokaustu

Zabava - Sreda 02.02.2022 - 12:18

Glumica Vupi Goldberg je suspendovana iz Ej-Bi-Si-jeve emisije The View jer je tvrdila da se Holokaust „nije odnosio na rasu“, objavili su predstavnici te mreže.

Izvinila se FOTO: EPA Izvinila se FOTO: EPA
Goldberg se izvinila zbog svojih komentara u ponedeljak tokom pojavljivanja u emisiji The Late Show i ponovo u sledećoj emisiji The View u utorak ujutro.
 
„Odmah stupa na snagu, suspendujem Vupi Goldberg na dve nedelje zbog njenih pogrešnih i uvredljivih komentara", rekla je Kim Godvin, predsednica Ej-Bi-Si njuza, u izjavi koju je mreža objavila na Tviteru.
 
„Vupi se izvinila, a zamolila sam je da odvoji vreme i razmisli i shvati koliki je uticaj njenih komentara", rekla je Godvin. „Cela organizacija solidarna je sa našim jevrejskim kolegama, prijateljima, porodicom i zajednicama", dodala je.
 
Goldbergova (66) i ko-voditelji emisije The View raspravljali su o Holokaustu nakon što je lokalni školski odbor u Tenesiju izglasao da se roman o nacističkim logorima tokom Drugog svetskog rata Maus Arta Špigelmana ukloni iz nastavnog plana i programa u osmom razredu „zbog prikaza vulgarnosti i golotinje".
 
„Ovo belci rade belcima", rekla je Goldberg u jednom trenutku tokom emisije.
 
Jevrejska i druge zajednice oštro su reagovale na izjavu oskarovke koja je izjavila da Holokaust nema veze sa rasom.
 
Smatraju da su glumičine tvrdnje u suprotnosti sa činjenicom da su nacisti ubili oko šest miliona Jevreja, kao pripadnike inferiorne rase, tokom Drugog svetskog rata na osnovu antisemitske ideologije koju je podsticao Adolf Hitler.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: