Zašto bi trebalo da držite providnu foliju u zamrzivaču?

Zabava - Utorak 16.04.2024 - 09:34

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

Foto: Shutterstock/New Africa Foto: Shutterstock/New Africa
Providna folija je tanak polietilenski materijal koji prijanja na skoro svaku površinu na koju ćete ga staviti. Prvenstveno se koristi za pakovanje namirnica – da bi hrana ostala sveža i da bi se sprečilo da voće i povrće potamni. Međutim, prozirna folija se može koristiti u razne druge svrhe, piše Food Republic.
 
Ako idete na put, umotajte sve flaše i flašice koje sadrže tečnost providnom folijom kako biste sprečili da ista iscuri u torbi.
 
Providna folija je takođe veoma korisna prilikom uređenja doma. Umotajte sav nameštaj u foliju da biste ga zaštitili – posebno ako krečite.
 
Police u frižideru ili kuhinjske elemente možete obložiti ovom folijom, što će znatno olakšati čišćenje. Jednostavno uklonite prljavu foliju i stavite novu.
 
Zašto čuvati foliju u zamrzivaču?
 
Prozirnu foliju obično stavljamo u fioku zajedno sa aluminijumskom folijom, kesama za zamrzavanje i sličnim kuhinjskim potrebštinama.
 
Međutim, da li ste ikada pomislili da je čuvate u zamrzivaču? Verovatno niste.
 
Ovaj trik će vam pomoći da bolje odmotate foliju i da se ne lepi svuda. Hladnoća u zamrzivaču će obezbediti da se molekuli na gornjoj površini folije promene. Tako više neće biti statički naelektrisana i neće se lepiti za ruke ili sama za sebe.
 
Verovatno se sada pitate kako će se folija zalepiti tamo gde treba?  Kada se zagreje, ponovo će postati lepljiva.
A do tog trenutka imaćete dovoljno vremena da je razmotate bez stresa. Ako ste među onima koji hranu umotavaju u providnu foliju i zamrzavaju, obavezno koristite dva do tri sloja folije, prenosi Večernji.hr.
 
Večernji.hr

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: