Zašto neki stavljaju aluminijumsku foliju iza svojih rutera?

Zabava - Sreda 11.10.2023 - 10:16

Ovaj iznenađujući trik mogao bi da bude spas u onim danima kada Wi-Fi odbija da učita i najjednostavniji sadržaj, no da li on deluje ili je samo još jedan tehnološki mit?

Foto: OK Radio, M.Spirić Foto: OK Radio, M.Spirić
Zamislite prijatno veče kod kuće, grickalice su pri ruci, zauzeli ste svoje mesto na kauču i udobno se smestili, spremni za večeru uz televiziju. No, iznenada se suočavate s problemom – vaša Wi-Fi veza se prekida.
 
U današnjem digitalnom dobu, nažalost, svi smo upoznati s tim frustrirajućim izazovima i zato vam donosimo ovaj savet koji obećava rešenje vaših problema s Wi-Fi mrežom, a sve što vam treba, verovali ili ne, možda već imate kod kuće, piše Reader’s Digest.
 
Kada su ga primenili sami, otkrili su da korišćenje reflektirajućih zakrivljenih površina poput unutrašnjosti limenke ili aluminijumske folije može da pojača Wi-Fi signale u nekim prostorima, dok ih može oslabiti u drugima.
 
Na taj način se maksimizira ukupna pokrivenost i delotvornost Wi-Fi mreže.
 
Kako koristiti aluminijumsku foliju za pojačavanje Wi-Fi signala?
 
Korak 1: Priprema materijala
 
Prvo, potrebno je prikupiti materijale koje ćete koristiti. Pronađite rolnu aluminijumske folije i isecite komad folije koji je otprilike iste dužine i visine kao vaš ruter. Ako vaš ruter ima fizičku antenu koja štrči iznad uređaja, proverite da folija doseže nekoliko centimetara iznad antene.
 
Za rutere s unutarašnjom antenom, visina folije iznad uređaja nije presudna.
 
Korak 2: Savijte foliju
 
Sada, treba saviti komad folije u oblik slova “C”, tako da sjajna strana folije bude okrenuta prema unutrašnjosti krivulje slova. Ako vaš ruter ima spoljašnju antenu, možda ćete morati dodatno da savijete gornji deo folije kako bi pokrio i antenu.
 
Korak 3: Postavite foliju iza rutera
 
Postavite savijenu foliju iza svog rutera tako da zakrivljeni deo bude okrenut prema ruteru i prema području koje želite da ciljate za poboljšanje signala.
 
Korak 4: Proverite brzinu interneta
 
U Google-u unesite „speed test„i odaberite plavi na kojem piše „start speed test“. Test će proceniti brzinu prenosa i preuzimanja vaše internet veze i isporučiti kratki izveštaj.
Lifestyle

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: