Trenutak istine pao na vranjskom poligrafu

Vladavina prava - Petak 11.07.2014 - 09:39

Taksista Slađan Simonović (41) iz Vranja učestvovao je u kvizu „Trenutak istine“ na televiziji Pink i osvojio je sumu od 100.000 dinara, ali mu organizatori pune dve godine ne isplaćuju dobitak.

ilustracija ilustracija

Simonović je pokrenuo tužbu protiv Pinka pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, ali se proces odugovlači, što kod Slađana i njegove supruge Suzane izaziva sumnju da advokati rade u dogovoru sa tom medijskom kućom.
 
– Emisija „Trenutak istine“ u kojoj je moj Slađan učestvovao je emitovana na Pinku maja 2012. godine.
 
Tada je osvojio 100.000 dinara, ali mu do danas ni dinar jedan nije uplaćen. Pokrenuli smo sudski spor protiv oragnizatora kviza, ali ceo slučaj neko pokušava da zataška.
 
Sumnjamo da to radi naš advokat Petar Mitić koji je ovlastio neku advokaticu iz Beograda da se pojavljuje na suđenjima.
 

Kada smo pitali dokle je proces stigao, nismo dobijali odgovore. Čak nije hteo da nam kaže ni ime te advokatice iz Beograda.
 
Smatramo da tu nisu čista posla ili čak da je Pink isplatio dugovanje, a da je novac kod advokata. Te pare su naše, pošteno i časno zarađene i želimo da nam se daju – kaže Suzana.
 
Učesnik kviza Slađan Simonović kaže da se potpisanim ugovorom Pink obavezao na isplatu osvojenih para najkasnije u roku od 120 dana, od dana emitovanja kviza.
 
– Februara prošle godine pokrenuo sam sudski spor u kome nas zastupa Petar Mitić.
 
Njemu smo dali procenat od 50 odsto, što bi značilo da 50.000 pripada njemu, a 50.000 nama po dobijenom sporu, ne računajući troškove koje bi advokat naplatio od Pinka.
 
Kada sam zvao Pink novembra 2012. godine rekli su mi da će uskoro biti novca na računu. Posle toga mi se nisu ni javljali na telefon.
 
Čovek iz Kruševca koji je osvojio 250.000 dinara je putem suda veoma brzo dobio novac.
 

Sa svima sa kojima sam pričao su tužili i uzeli pare, samo moj proces još uvek traje i stvarno sumnjam da se nešto „muva“ – kaže Slađan.
 
On ističe da je u ugovoru koji je potpisao sa Pinkom pisalo da će morati da plati penale od dva miliona dinara, ukoliko se ne pojavi na snimanje emisije.
 
– Rekli su mi da se ne igram sa ugovorom i televizijom Pink, a koliko vidim oni mogu da se igraju.
 
Da se nisam pojavio na snimanje došli bi odmah izvršitelji da mi popišu kuću – priča Slađan i dodaje da je za vreme snimanja emisije potrošio petinu zarađenog novca, jer je morao iz svog džepa da plaća hranu i piće.
 
Kako kaže, ni jednu kafu na račun domaćina, TV Pinka, nije dobio.
 

Advokat Petar Mitić, poznatiji kao predsednik vranjskih radikala, kaže da mu „ne pada na pamet da sa novinarem OK Radija razgovara na temu njegovih klijenata“.
 
– Slušaj, ne pada mi na pamet da pričam o mojim  predmetima pred bilo kojim medijima i ne znam što oni sad to sa vama petljaju.
 
Oni mogu da pričaju šta god hoće, a meni ne pada na pamet da sa bilo kim iz bilo kog medija pričam o mom poslu – kazao je Mitić.
 
Producent kviza „Trenutak istine“ Miško Mitrović za OK Radio kaže da postoje velike finansijske poteškoće u Pinku, ali da će ono što je osvojeno, biti i isplaćeno.
 
– Naša televizija je u velikim finansijskim problemima, a to ću potkrepiti činjenicom da lično ja platu nisam primio pet meseci.
 
Mene više sramota od tih učesnika, jer direktno ja sarađujem sa njima i vršim pritisak na menadžment televizije vezan za uplate dobitaka, jer su svi oni pošteno zaradili taj novac.
 

S vremena na vreme prebacujemo pare takmičarima koji su osvojili nagrade u kvizu „Trenutak istine“, ali je svakako potrebno strpljenje, jer nemamo mogućnost isplate svima odjednom.
 
Ovog trenutka ću gospodina Simonovića staviti na vrh liste, tako da će on biti isplaćen u prvoj narednoj grupi, a to bi trebalo da bude do kraja meseca – kaže Mitrović.
 
Prema njegovim rečima, Simonović će dobiti nešto više od 80.000 dinara, jer mu se sa osvojene sume skida 18 procenata na ime poreza.
 
Inače, kada je reč o samoj emisiji, učesnik iz Vranja nije imao zamerke.

 


Objašnjava da je na poligrafu prošao 110 pitanja vezanih za njegov život iz prošlosti.
 
Pričao je o bivšoj supruzi i životu sa njom, ali i pokojnoj majci za koju tvrdi da ga je proklela.
 
Slađanov potvrdan odgovor, koji je poligraf prepoznao kao istinit bio je na pitanje „da li je plakao kada se i sam uverio da ga prva žena vara“.

Gromoglasan aplauz publike Slađan je dobio kada je na pitanje „da li je udario suprugu nakon što je uhvatio sa ljubavnikom“ odgovorio sa „ne“, a poligraf potvrdio taj odgovor.
 
Njegova sadašnja supruga Suzana pritisla je taster za zamenu kada je voditeljka pročitala pitanje „Da li ste uvereni u to da ćete sa svojom sadašnjom ženom ostati do kraja života?“.
 
Kod prve zagarantovane sume od 100.000 dinara Slađan je odustao od daljeg takmičenja.
 
U obrazloženju je rekao „da je taster već iskorišćen, te da neće dalje rizikovati“.
 
Aleksandar Aca Stojković

 

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa “Jačanje medijske slobode u Srbiji” kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria.Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Vladavina prava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: