15 godina od bombardovanja - da se ne zaboravi

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.03.2014 - 23:47

Petnestogodišnjica od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju obeležena je u Vranju ispred spomenika poginulim u tom ratu, na platou ispred Galerije Narodnog muzeja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Centralnom obeležavanju prisustvovao je i Nebojša Rodić, ministar odbrane u tehničkoj vladi Srbije.

On je tom prilikom rekao da je rat protiv Srbije izvršen kršenjem Povelje UN i osnovnih načela međunarodnog prava i da ne treba zaboraviti žrtve i razaranja koje je Srbija tada pretrpela.

- Ovaj dugi dan sećanja je prilika da ne bude zaboravljen nijedan od oko 3.500 ubijenih, odnosno dan da se setimo svakog od 12.500 ranjenih i povređenih.

Poseban osećaj bola izaziva svaki od nevino stradalih 90 mališana i 1.031. pripadnik vojske i policije – kazao je Rodić.

Polaganjem venaca i cveća počast poginulima  odali su i predstavnici rukovodstva grada, policije, Bezbedonosne informativne agencije, porodice poginulih, nekoliko udruženja i pojedini građani.

Povodom decenije i po od početka agresije, Istorijski arhiv priredio je izložbu fotografija iz tog perioda, u Galeriji Narodnog muzeja.

U vazdušnim napadima NATO pakta za 12 nedelja bombardovanja u Pčinjskom okrugu je poginulo šezdeset dvoje ljudi , a dvesta sedam je ranjeno.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: