I Vranje dobija antikorupcijski forum

Lokalne vesti - Subota 21.02.2015 - 08:53

Gradsko veće Vranja usvojilo je tekst Lokalnog plana za borbu protiv korupcije, čije će mere sprovoditi Lokalni antikorupcijski forum, LAF.

Vranje se priključuje borbi protiv korupcije Vranje se priključuje borbi protiv korupcije

Branimir Stojančić portparol Veća kazao je da je dokument dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije, Ministarstva pravde i državne uprave.

- Date su mere i plan aktivnosti, a akcioni plan obuhvata između ostalog kartu interesa lokalnih funkcionera, godišnje nagrade za borbu protiv korupcije, zaštitu prava uzbunjivača.

Materijal je otvorenog tipa sa ciljnim grupama. Plan će sprovoditi radna grupa koja u njegovoj realizaciji neće zaobići legalne institucije poput ombudsmana – kaže Stojančić.

Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije propisana je obaveza da lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća donose ovakve planove koji zapravo predstavljaju samoprocenu izloženosti institucije rizicima za nastanak i razvoj korupcije, odnosno etički i profesionalno neprihvaljivim postupcima.

Pre nekoliko godina LDP je predložio da se formira i portal za prijavljivanje korupcije na anoniman način.

 Iz te stranke podsećaju da je to je samo prihvaćeno, ali se ništa nije radilo na unapređenju tog portala, niti su građani znali da tako nešto postoji.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: