I ZVANIČNO: Proglašeno VANREDNO STANJE, ostaje CRVENI ALARM

Lokalne vesti - Nedelja 08.01.2017 - 22:24

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković proglasio je vanredno stanje na teritoriji Grada a zbog vremenskih prilika koje su zadesile ovaj kraj.

Sneg i ovog puta iznenadio? FOTO OK Radio Sneg i ovog puta iznenadio? FOTO OK Radio

Sednica Štaba za vanredne situacije održana je u nedelju uveče, a ova odluka doneta je na osnovu procene stručnih službi, velikih snežnih nanosa i veoma niskih temperatura.

Sa sednice Štaba izdata je naredba „Vodovodu" da dodatno angažuje mehanizaciju na raščišćavanju zavejanih putnih pravaca, posebno na području Poljanice, kao i da o tome, i utrošku goriva vodi preciznu evidenciju.

Poverenicima civilne zaštite naloženo je da  Stručnoj službi za zaštitu i spasavanje dostavljaju blagovremene i precizne podatke o ugroženom stanovništvu, a  članovi ovog tela dežuraće od 7 i 30 do 20 sati.

Izdata je naredba i Komisiji za procenu štete da izlazi na teren nakon prijave od strane građana, a sve informacije nadležne službe u obavezi su da dostavljaju Štabu na telefon 1985.

Štab je ocenio da je snabdevanje električnom energijom na teritoriji grada Vranja stabilizovano, a Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja za vanredne situacije dopremila je hranu i lekove do sela Studena.

Zdravstveni centar pojačaće ekipe, a mehanizacija Preduzeća za puteve „Trace", „Vodovoda“ i Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije nastaviće intenzivno da radi na čišćenju putnih pravaca, saopštio je Štab.

Inače, crveni meteo alarm je i dalje na snazi na teritoriji Grada Vranja.   

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: