Još jedna KRIVIČNA zbog izbora!

Lokalne vesti - Četvrtak 28.04.2016 - 12:34

Nedeljni izbori u Vranju biće upamćeni po pokušaju izborne krađe, zbog koje je jedna osoba uhapšena.

Unapred zaokruženi listići sa BM 24 u OŠ Unapred zaokruženi listići sa BM 24 u OŠ

Međutim, mnogi predstavnici političkih stranaka i grupacija, koje su učestvovali na izborima, tvrde da je to samo jedan slučaj koji je otkriven, a da je u nedelju bilo još mnogo nepravilnosti i manipulacija.

Vranjanka D.N. uhapšena je još u toku izbornog dana i određen joj je pritvor do 30 dana, nakon što je u javnost procureo snimak na kojem ona, navodno, daje uputstva kako na biračkom mestu proturiti unapred popunjene listiće.

U međuvremenu, agencija Beta je u utorak ujutro objavila informaciju da je policija u Vranju podnela i drugu krivičnu prijavu za narušavanje izbornog procesa i za davanje i primanje mita tokom glasanja.

Za tu drugu osobu, protiv koje se, po Beti vodi redovan postupak, nisu navedeni ni inicijali, a ovu informaciju je objavio i RTS.

Kako se radi o osetljivim političkim pitanjima, PU u Vranju je odlučila da ne daje nikakve informacije o ovoj temi, sve dok izborni postupak ne bude završen do kraja.

OK Radiju je u četvrtak potvrđeno da je druga krivična prijava podneta od strane PU u Vranju protiv S.R. iz Vranja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

Portparol tužilaštva Mirjana Vukojičić Jović kaže da je prijava stigla tek u sredu pred kraj radnog dana i da više informacija u ovom trenutku ne može da objavi.

Kako je za uhapšenu D.N. otkriveno da je članica Jedinstvene Srbije, u javnosti su krenule spekulacije da bi ta druga osoba mogla da bude Dejan Manić Manda, predsednik Gradskog odbora ove stranke.

Po gradu je počela da kruži i informacija da je Manić privođen na informativni razgovor u vezi sa izbornim manipulacijama.

Manić je ove priče prokomentarisao glasnim smehom i tvrdnjom kako je to najbolji vic koji je čuo.

- Što je babi milo, to joj se i snilo. Ako u životu budem napravio neki prekršaj, verovatno ću biti priveden, ali još uvek nisam.

Neko je smišljeno plasirao tu vest, ali će sve ujdurme i priče protiv Manića da prestanu uskoro, kada se formira lokalna vlast
– kaže Manić za OK Radio.

Na molbu da prokomentariše hapšenje članice JS, Manić odgovara da će se „uskoro sve saznati“.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena ko stoji iza čitave stvari i ko je platio za sve to. Vrlo brzo će se saznati – najavljuje Manić.

Inače, zbog raznih nepravilnosti, izbori u Vranju će biti ponovljeni na tri biračka mesta, u vranjskoj O.Š. „Radoje Domanović“ i u selima Tesovište i Duga Luka.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: