Osam miliona za prvake

Lokalne vesti - Petak 02.10.2015 - 11:26

Na račune osnovnih i srednjih škola u Vranju u petak je prebačeno oko osam milona dinara, koje Vranje donira za oko 1.600 učenika koji su ove jeseni pošli u prvi razred.

Osm miliona za 1.600 učenika: Škole u Vranju FOTO A. Stojković Osm miliona za 1.600 učenika: Škole u Vranju FOTO A. Stojković

Ova pomoć odnosi se za 736 prvaka u osnovnim školama, za šta je izdvojeno 3,7 miliona, i za 852 đaka u srednjim, za šta je bilo potrebno 4,25 miliona dinara.

Svaki prvak u 13 osnovnih i osam srednjih škola u Vranju dobiće po 5.000 dinara, koji će na račune roditelja prebaciti škole na čije račune je novac uplaćen.

- Ovo je primer dobre prakse i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Grad Vranje i na druge načine, kao što su dodela nagrada ili obezbeđivanje sredstava za odlazak učenika na takmičenja, nastoji da pomogne mladima - rekao je za zvaničan gradski sajt gradonačelnik Vranja Zoran Antić.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: