Pritvor od 30 dana zbog ubistva majke

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.04.2015 - 11:41

Predragu Joviću (23) iz Vranja koji je za vikend ubio svoju majku Slavicu (50) Više tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana.

Ubica majke brani se ćutanjem - foto OK Radio Ubica majke brani se ćutanjem - foto OK Radio

Još uvek niko ne zna šta se u kući pre ubistva dešavalo, a prve komšije pričaju da je Predrag nekontrolisano izleteo iz kuće, počeo da šutira sve redom i da viče na ljude koji su mu dolazili u susret.

U jednom momentu krenuo je da juri decu iz ulice koja su srećom uspela da pobegnu, a onda je daljinskim upravljačem gađao komšiju.

U obližnjoj prodavnici je napravio opštu premetačinu, a vlasniku lokala polomio nos.

– Predragu je nešto puklo u glavi i krenuo je redom da juri sve one koji su mu bili u blizini. Srećom, nije imao oružje, inače bi nas sve pobio.
 

Kada je istrčao iz kuće, u licu je bio bukvalno plav, nije ličio na sebe. Šutirao je kante za smeće, ograde, udarao kapije, vikao na sve koji su ga gledali.

Uleteo je komšiji u dvorište i gađao ga daljinskim upravljačem. Onda je jurio grupu dece, ali su ona srećom uspela da pobegnu i sakriju se iza parkiranog automobila.

Na kraju je otišao do prodavnice i napravio lom. Psovao je baterije i vikao da će sve da uništi. Polomio je vlasniku radnje nos i na kraju ubio majku.

Niko ne može da veruje šta se dogodilo mladiću koji je bio uzoran u kraju – kaže komšinica Zorica Kostić.

Prvi komšija Dalibor Stojilković objašnjava da je hapšenje Predraga Jovića izgledalo kao na filmu.

– Mene je policija probudila. Čuo sam buku i izašao napolje. Imao sam šta da vidim. Policija je opkolila kuću Jovića koja je odmah prekoputa moje. Predrag je bio zabarikadiran u sobi.

Policija je pregovarala sa njim, jer nisu znali da li kod sebe ima neko oružje. Tražio je da mu u flašu sipaju vodu, ali vrata i dalje nije otvarao.

Onda je jedan policajac preko krova došao do prozora, ali je i tu bilo nemoguće ući pošto je Predrag sve ormare premestio do prozora.

U trenutku kada je policajac s krova polomio prozor, to je Predragu skrenulo pažnju, pa su policajci nogama uleteli kroz vrata.

Opirao se tolikom snagom da su ga jedva savladali. Ruke su mu vezali i iznosili ga bukvalno kao vreću – priča Dalibor.

Predragu Joviću, inače studentu Visoke škole primenjenih studija u Vranju, stavlja se na teret krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora i do 40 godina.  

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: