Prva književna kolonija u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 09.12.2014 - 10:09

Narodni univerzitet u Vranju prvi put ove godine organizuje Književnu koloniju, od 10. do 13. decembra.

Narodni univerzitet Vranje Narodni univerzitet Vranje

Književna kolonije biće otvorena promocijom drugog izdanja zbirke narodnih pesama iz Vranja i okoline „Igliče venče nad vodu cveta“, autora  Momčila Zlatanovića, u sredu u 19 sati u gimnaziji „Bora Stanković“.


 
- Drugog i trećeg dana Kolonije od 19 sati u sali Gimnazije održaćemo književne večeri posvećene našim gostima, piscima iz Srbije.


 
Koloniju zatvaramo u subotu 13. decembra panel-diskusijom vranjskih književnika u Galeriji  Narodnog univerziteta sa početkom u 19 sati – kaže Boban Mihajlović, direktor te ustanove.


 
Gosti kolonije biće akademik Milosav Tešić, pisac za decu Mošo Odalović i direktor Zmajevih dečjih igara Dušan Pop Đurđev.


 
Moderatori interaktivnih radionica i književnih večeri biće članovi Saveta Književne kolonije, profesori srpskog jezika i književnosti.


 
- Iz svake škole, najtalentovaniji učenici za književno stvaralaštvo biće u prilici da se upoznaju sa istaknutim i afirmisanim  srpskim piscima, da nešto više nauče o književnom stvaralaštvu i da učestvuju u aktivnostima koje planiramo u ta četiri dana – kaže Mihajlović.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: