Raspisan konkurs za NAČELNIKA POLICIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 02.02.2017 - 09:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je raspisan interni konkurs za načelnike deset policijskih uprava, među kojima je i Vranje.

Policijska uprava dobiće stalnog načelnika FOTO D. Ristić/OK Radio Policijska uprava dobiće stalnog načelnika FOTO D. Ristić/OK Radio

Na čelu Policijske uprave u Vranju trenutno se nalazi Igor Živković, koji je na ovu funkciju kao vršilac dužnosti imenovan juna prošle godine.

On je postavljen na mesto načelnika nakon što je pre godinu dana smenjen dotadašnji načelnik Slađan Velinović.

Neposredno nakon njegove smene, vranjsku policiju je nešto više od dva meseca vodio Leskovčanin Tomislav Ilić.

MUP saopštava da će, nakon selekcije na osnovu rezultata na konkursu, odgovarajućeg kandidata na predlog direktora policije, imenovati za svaku policijsku upravu ministar unutrašnjih poslova.

Kandidati za ovo radno mesto, prema Zakonu o policiji, moraju da budu državljani Srbije i imaju najmanje pet godina stalnog prebivališta u našoj državi, da nemaju bezbednosne smetnje za rad u policiji.

Pored toga, moraće da ispune kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti i da imaju odgovarajuće kompetencije za ovu poziciju.

- Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima i unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, otvorenosti i delotvornosti - saopšteno je iz MUP-a.

Policijska uprava u Vranju jedna je od najvećih u Srbiji, jer pokriva ogromno područje od granice sa Makedonijom pa sve do Predejana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: