Simpo nespreman za sud, novo ročište 2. decembra

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.11.2014 - 12:07

Iako je za ponedeljak pred Privrednim sudom u Leskovcu, u odeljenju u Vranju bilo zakazano suđenje u sporu između grada Vranja i „Simpa“ oko izbora novog Nadzornog odbora te firme, ročište je odloženo za narednu nedelju.

Simpu malo dve nedelje za jedan zapisnik Simpu malo dve nedelje za jedan zapisnik

Taj proces odlučiće sudbinu te kompanije, a kako se saznaje, suđenje je pomereno za utorak, 2. decembar, jer „Simpo“ nije priložio zapisnik sa poslednje sednice Skupštine „Simpa“.

– Bili smo spremni da danas održimo ročište, ali „Simpo“ nije bio spreman. Bili su tu njihovi pravnici koji nisu dostavili zapisnik sa poslednje sednice Skupštine „Simpa“.

Iz tog zapisnika će sud utvrđivati pojedine činjenice i zato je on neophodan – kaže gradski pravobranilac Dragan Mihajlović.

Prema njegovim rečima, sud je pravnoj službi „Simpa“ dao rok od tri dana da sačine izveštaj sa Skupštine i dostave ga sudu.

Podsetimo, posle konverzije kapitala firme u državno vlasništvo, Skupština akcionara Simpa izabrala je novi Nadzorni odbor fiirme, u koji nije ušao ni jedan predstavnik lokalne vlasti iz Vranja.

Budući da je Vranje vlasnik oko 36 odsto akcija, te da je Simpu oprošteno, po preporuci države, oko dve milijarde dinara duga, Vranje je uložilo žalbu na odluku Skupštine i traži privremenu meru zabrane izbora novog Nadzornog odbora.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: