SVI ZA MILJANU: Gimnazijalci prikupili 470.000 dinara

Lokalne vesti - Četvrtak 04.05.2017 - 09:04

U „Nedelji za Miljanu“ koju su organizovalu učenici Gimnazije „Bora Stanković“ prikupljeno je 470.000 dinara namenjenih za lečenje Miljane Ristić Stanković iz Vranja.

Misić i Aleksić FOTO S. Tasić/OK Radio Misić i Aleksić FOTO S. Tasić/OK Radio

Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije, navodi da je Đački parlament ove škole došao na ideju da organizuje „Nedelju za Miljanu“, koja se sastojala od niz aktivnosti u okviru kojih je prikupljan novac u humanitarne svrhe.

- U toku cele nedelje učenici su na najbolji mogući način uspeli da se organizuju, pre svega otvaranjem humanitarnog turnira, prodajom proizvoda iz domaće radinosti, organizovali su i karaoke, izložbu crteža.

Zahvaljujući građanima Vranja, ostalim srednjim i osnovnim školama koje su se odazvale, uspeli smo da sakupima 470.000 hiljada.

Naravno, nije poenta iznos, već način na koji smo se organoizovali i uspeli da animiramo građane, instituije i ustanove da se odazovu akciji
- poručuje Mišić Stanković.

Marija Aleksić, predsednica Đačkog parlamenta Gimnazije, dodaje da su učenici uspeli da kao zajednica za veoma kratko vreme sakupe određenu svotu novca za Miljanino lečenje.

- Ovakve aktivnosti nemaju za cilj ničiju promociju, već to da pokažu da svako od na smože da se potrudi, organizuje i da bilo kojim trudom i radom pomogne nekome.

Niko ne može da osiromaši time što će pomagati drugima, i ukoliko se svako od nas potrudi i organizuje da nekome nešto pomogne, sigurna sam da će to biti poštovano i da će ti ljudi biti veoma zahvalni
- ukazuje Alaksićeva.

Inače, u dosadašnjim brojnim akcijama za Miljanino lečenje za samo tri nedelje sakupljeno je oko sedam miliona dinara, ili negde oko 60.000 evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: