VULIN: Vojska garant mira

Lokalne vesti - Subota 09.09.2017 - 12:07

Vranje - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnika Slobodana Stope, obišao je pripadnike vojske u bazi „Jug“.

Vulin na jugu FOTO Vojska Srbije Vulin na jugu FOTO Vojska Srbije

Oni su zatim obišli ambulantu, višenamenski učionički centar, Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije, Centar za simulacije i na kraju sportski poligon na kome treniraju fudbaleri kluba “Nebeski anđeli“, čiji članovi su pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske.

Tom prilikom, ministar je rekao da je baza “Jug“ svakako jedan od najvažnijih objekata naše vojne infrastrukture, posebno kada je u pitanju obuka za multinacionalne operacije.

 - Vojska Srbije je u multinacionalnim operacijama u operacijama čuvanja mira u čitavom svetu pokazala da može da se meri sa bilo kojom velikom svetskom armijom.

Gde god da su išli naši pripadnici o njima se govorilo kao o dobrim ljudima, o izuzetnim starešinama i o izuzetno obučenim vojnicima.

Jedan od razloga zašto je to tako jeste i baza „Jug“ i jeste orijentacija naše vojske da uvek bude spremna za mirovne operacije i da borbenu gotovost i obuku svih naših pripadnika uvek drži na najvišem mogućem nivou - naveo je Vulin.

On je poručio da je obilazak baze “Jug“ prilika da se kaže da Vojska Srbije u potpunosti kontroliše teritoriju Srbije, da čuva svakodnevni način života i da nikada ni na koji način neće dozvoliti da se bilo kakva politička nestabilnost preliva na srpsku teritoriju.

 - Šta god da se dešava u našem okruženju, bez obzira da li se nalazi iza granica ili administrativne linije, nestabilnost neće imati prostora na prostoru Republike Srbije, odnosno na prostoru koji kontroliše Vojska Srbije.
 
Vojska Srbije je garant mira, garant stabilnosti, ne samo mira i stabilnosti na prostoru Srbije već u čitavom regionu.
 
Naše državno rukovodstvo može sa ponosom da govori o svojoj vojsci i sa ponosom može da kaže da je Srbija faktor mira i stabilnosti, između ostalog i baš zato što Vojska Srbije tako uspešno ispunjava svoje ustavne obaveze -  zaključio je ministar Vulin.

Tokom posete bazi “Jug”, ministar Vulin uručio je fudbalskom klubu “Nebeski anđeli“ doniranu sportsku opremu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: