Završne pripreme za SOMOVIJADU

Lokalne vesti - Petak 19.08.2016 - 11:01

Vranje - Prijavljivanje za takmičenje u ulovu somova na Vlasini u punom je jeku, a početak tradicionalne manifestacije “Vlasinska Somovijada“ zakazan je za 26. avgust.

Sa ranijih Somovijada FOTO OK Radio Sa ranijih Somovijada FOTO OK Radio

Takmičarski deo „Somovijade“ biće održan 27. i 28. avgusta. Takmičari će somove pecati varaličarskim štapom sa varalicom po izboru ili na bućku.

Ribolov je dozvoljen i iz čamaca, a kriterijumi za određivanje pobednika su težina ulova soma.

Zainteresovani se mogu prijaviti na takmičenje kao pojedinci ili ekipa. Ekipu čine tri člana, od kojih ribu smeju da love samo dvojica, i to svaki po tri ribolovna pribora na kojima je po jedna udica.

Organizator PIO “Vlasina” najavljuje da se neće izvlačiti startna pozicija, već će takmičari sami odabrati mesto za ribolov. Svako će dobiti svoj broj koji mora istaknuti na vidnom mestu na čamcu.

Učesnici somovijade moraju posedovati godišnju ili dnevnu dozvolu za obavljanje rekreativnog ribolova na ribarskom području PIO “Vlasina“.

Za osvojena prva tri mesta i najulov, predviđene su nagrade.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: