40 srpskih milionera nezaposleno

Nacionalne vesti - Četvrtak 27.03.2014 - 12:25

Čak 40 od 19.000 milionera (dinarskih), koji su dodatno operezovani prethodne godine, bilo je navelo je da su nezaposleni.

Samo u Srbiji - nezaposleni milioneri! (Ilustracija: vaseljenska.com) Samo u Srbiji - nezaposleni milioneri! (Ilustracija: vaseljenska.com)
U milionere u Srbiji spadaju građani koji su u prošloj godini zaradili više od dva miliona i 185 hiljada dinara, odnosno u proseku iznad 182.000 mesečno, i oni su obavezni da to prijave poreznicima radi dodatnog oporezivanja, ali nisu obavezni da navedu čime se bave.
 
Sručnjaci tvrde da je moguće da neko od njih, iako je toliko zaradio, ostao bez posla ili je reč o autorskim ugovorima, zaradama sportista, na estradi. 
 
Među domaćim milionerima, prethodne godine bilo više od 2.000 inženjera, nešto manje ekonomista, gotovo hiljadu univerzitetskih profesora a znatno manje pravnika, menadžera, direktora, lekara. 
 
Ekonomista Mališa Đukić rekao je da su pored zarade tu i prihodi od kapitala, pa s tim u vezi ako je neko vlasnik neke nekretnine koju iznajmljuje, može tako da ostvari prihod. Prema njegovim rečima, ako je građanin svoja sredstva uložio u akcije i obveznice, može dobiti dividendu ili kamatu, a to se takođe uzima u obzir.
 
 
 
RTS, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: