Jako nevreme opet pogodilo Srbiju!

Nacionalne vesti - Nedelja 03.09.2017 - 18:23

Jagodinu i deo Pomoravskog okruga danas oko 16 sati po podne zahvatilo je nevreme, sa jakim pljuskom i gradom veličine lešnika, koje je kratko trajalo.

U Jagodini padao grad veličine lešnika FOTO: Free Images U Jagodini padao grad veličine lešnika FOTO: Free Images

Pre grada i pljuska, koji je nošen vetrom, intervenisali su strelci sa protivgradnih stanica, koji su razbili guste i crne oblake nad Jagodinom i sprečili štetu nad usevima.

Informacije o eventualnoj šteti objaviće sutra opštinska komisija za procenu šteta od elementranih nepogoda, rečeno je Tanjugu.

Nevreme i u Kruševcu

Nevreme praćeno vetrom, jakom kišom i gradom pogodilo je Kruševac i okolinu danas oko 15 sati.

Grad veličine lešnika čuo se u jednom trenutku više od grmljavine, ali je oluja potrajala kraće od 10 minuta.

Nema informacija o mogućim posledicama nevremena.

Sunce je granulo već oko 15,20, ali je kiše napadalo dovoljno da ulična kanalizacija ne može da prihvati priliv vode, pa je registrovano i usporeno kretanje vozila usled zadržavanja većih bara.

Ova godina je za kruševački kraj protekla samo sa manjim periodima jakih pljuskova, a ocenjena je kao godina sa malo kiše.

Zbog suše koja je potrajala duže od dva letnja meseca očekuje se i umanjen prinos poljoprivrednih kultura, pre svega kukuruza.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: