Vučićeve mere nemaju efekta

Nacionalne vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 08:56

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je da dodatno oporezivanje plata državnih funkcionera, koje je najavio lider SNS-a Aleksandar Vučić, neće doneti željeni efekat.

Orbović: Oporezivanje funkcionera nema efekta (Foto: Tanjug) Orbović: Oporezivanje funkcionera nema efekta (Foto: Tanjug)
"Najbolje rešenje bi bilo da se članstvo u Upravnim odborima u jednom vremenskom periodu ne plaća. To bi bila mnogo veća ušteda, po našim proračunima oko 60 miliona evra godišnje", rekao je Orbović za RTS.
 
Prema njegovoj oceni, u slučaju smanjenja plata u javnom sektoru bilo bi pošteno da političari plate najviše, ali treba videti ko su funkcioneri koji bi bili oporezovani i da li će porez plaćati i lokalni zvaničnici.
 
Vučić je ranije najavio je da će uvesti dodatni porez za najviše državne funkcionere, koji će plaćati predsednik i premijer, ministri i narodni poslanici.
 
Novi porez za političare biće uveden zato što bi nakon ukidanja solidarnog poreza i linearnog smanjenja plata u javnom sektoru za 10 % državni funkcioneri plaćali manji, a obični radnici veći porez nego do sada.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: