Leskovac: Lopovi tuku montere!

Regionalne vesti - Sreda 20.05.2015 - 09:13

Napad na radnike "Jugoistoka" samo je jedan u nizu incidenata. Slobodana Kocića gađali kamenjem i udarali motkama.

Foto:I. Mitić - D. Stojanović, večernje NOVOSTI ONLINE Foto:I. Mitić - D. Stojanović, večernje NOVOSTI ONLINE

INCIDENT u romskom naselju kada su monteri "Elektrodistribucije" zasuti kamenicama ponovo je skrenuo pažnju javnosti na višegodišnje apele ovog preduzeća da se njihovim radnicima dodeli status službenih lica, zbog učestalih fizičkih napada građana. Potres mozga, slomljen nos, izbijeni zubi, ožiljci, opekotine, paljenje privatnog automobila jednog od radnika, pretnje i uvrede bilans su bahatosti građana.

- Više ljudi je napalo našu ekipu. Radnik Slobodan Kocić je velikim kamenom pogođen u glavu u predelu slepoočnice, a drugim u nogu. Napadnut je i motkama, te je prilikom odbrane povređen i po rukama. Ukazana mu je medicinska pomoć i sada je na kućnom oporavku - kaže, šef kabineta direktora "Jugoistoka", Dragoslav Pavlović.

Pavlović dodaje da je policija intervenisala, ali tek posle napada, jer nemaju ovlašćenja da asistiraju od početka kontrole, te da su protiv napadača već podnete krivične prijave.

Radnici leskovačke "Elektrodistribucije" pričaju da nikada ne znaju šta im se može dogoditi dok se trude da svoj posao obavljaju na najbolji mogući način.

- Na terenu moramo da vodimo računa šta radimo i kako, jer svaka greška u radu sa strujom se skupo plaća. Međutim, ispostavlja se da nam veća opasnost preti od građana koji kradu struju ili pokušavaju da spreče isključenje zbog nagomilanog duga - priča jedan od radnika koji ne želi da se predstavi.

Kradljivci struje su veoma domišljati. EPS je do sada otkrio čak 52 različita načina za krađu. Na primer, metalne kuke od električnog voda do kuće neretko direktno sprovode struju, tako da brojilo ne očitava potrošnju. Kradljivci postavljaju jake magnete na brojila, kako bi "smirili" okretanje brojčanika. Neretko naprave i sićušnu rupu na staklu brojila, kroz koju iglom zaustave brojač...
 

I. Mitić - D. Stojanović večernje NOVOSTI ONLINE

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: