NI: Članovima izbornih komisija po 300.000?

Regionalne vesti - Ponedeljak 30.05.2016 - 18:07

Predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović rekao je da su članovi izbornih komisija i radnih tela u Nišu i niškim opštinama na proteklim izborima zaradili po 300.000 dinara, što je najviše u celoj Srbiji.

Članovi izbornih komisija najplaćeniji u Srbiji; Foto: D. Ristić Članovi izbornih komisija najplaćeniji u Srbiji; Foto: D. Ristić

Jovanović je rekao da je tu informaciju potvrdio i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković prilikom gostovanja na jednoj lokalnoj televiziji.

"To nije prvi put, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija, da se u Nišu nezakonito i enormno isplaćuju razne prinadležnosti, uključujući i plate niških funkcionera", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, iznos koji je sada isplaćen članovima izbornih komisija daleko prevazilazi naknade koje su isplaćivane u prethodnim izbornim procesima.

"Članovi izbornih komisija u Nišu premašili su zaradom Kraljevčane, za koje su mediji pisali da su najplaćeniji u Srbiji sa paušalom za rad u izbornoj komisiji od 280.000 dinara", naveo je Jovanović.

On se zapitao zbog čega i po kom kriterijmima je članovima izbornih komisija u Nišu određen paušal od 300.000 dinara.

"Da li je to nagrada za brojne nepravilnosti i ponavljanje izbora na mestima gde je opozicija bila najbolja", upitao je Jovanović.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: