NI: Smenjen šef Zimske službe "jer ga nije bilo"

Regionalne vesti - Ponedeljak 16.01.2017 - 07:57

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na sednici Štaba za vanredne situacije na čelo Zimske službe ponovo postavio njenog bivšeg rukovodioca Svetislava Manića.

Šefovsku službu obavljao volonterski; FOTO: TO Niš Šefovsku službu obavljao volonterski; FOTO: TO Niš

Razlog tome je, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Dragoslava Pavlovića, što došadašnji šef ove službe Dragan Dimitrijević nije odgovorio zadatku, pišu “Južne vesti".

Uprkos tome što su dosadašnje zvanične informacije iz Grada bile da su svi putevi prohodni, rukovodstvo Niša ipak je nezadovoljno kako je šef Zimske službe obavljao posao.

“Nije ga bilo. Kada dođe do prve situacije kada treba da se reaguje, tu stupa na snagu sposobnost ličnosti da organizuje proces.

Mi smo upoznati sa planom rada Službe koji je napravljen onako kako treba ali smatramo da ličnost mora da reaguje na odgovarajuć način kada dođe do vanrednih okolnosti.

U ovom smislu, smatrali smo da ličnost nije odgovorila zadatku”, kazao je Pavlović.

Iako je program rada Zimske službe usvojen pred početak sezone i tom dokumentu, tvrdi Pavlović, ništa ne fali, za sprovođenje posla na terenu Nišu je ipak potreban neko drugi.

Smatra da je dugogodišnji rukovodilac Sveta Manić čovek za tu funkciju i kaže da se rukovodstvo Niša nada da će bolje obavljati taj posao od Dimitrijevića.

Pavlović je dodao da je plan rada Zimske službe urađen u skladu sa „tehničkim kapacitetima koji godinama nisu unapređivani“.

“Gradonačelnik je vrlo razočaran situacijom da grad ima samo pet vozila i što nije adekvatno sinhronizovan rad svih preduzeća koja su uključena u taj sistem”, kazao je Pavlović.

Dragan Dimitrijević je od 2013. bio na čelu Zimske službe kada je Svetislav Manić podneo ostavku zbog, kako je tada kazao, preseljenja u drugi grad. Dimitijević kaže da još nije zvanično obavešten da je smenjen.

“Nisam verovatno odgovarao apetitima da dižem paniku i frku bez potrebe. Bio sam staloženiji, mislim da je to razlog.

Zapošljen sam u Direkciji za izgradnju, ovo sam radio volonterski čak ni telefon mi niko nije plaćao”, kazao je Dimitrijević.

On smatra da je Šef Zimske službe „protokolarna ličnost“ koja zapravo nema nikakva ovlašćenja.

“Nigde nije zapisano šta bi on trebalo da radi. Grad preko Direkcije za izgradnju ima nadzornu službu, izvođača koga je ugovorio.

Oni to prate, komandant je protokolarna ličnost, niti može da naredi niti da kazni niti kaže nekome šta da uradi. U prvoj liniji naređuje onaj ko plaća, a to je nadležna služba.

Direkcija ima 3 čoveka rešenjem određena koja to vode, koja šalju kamione, mehanizaciju”, objašnjava.

On dodaje da zasada nije bilo većih problema u funkcionisanju Grada tokom zime, i da je čak i kada je auto-put bio zavejan korišćeni lokalni putevi koji su u nadležnosti niške službe.

Takođe, ističe da su Hitna pomoć i druge službe uvek stizale na odredište.
 

Južne vesti, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: