Perišić: Nema nameštanja tendera

Regionalne vesti - Nedelja 28.09.2014 - 15:19

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kazao je da dok je on gradonačelnik u Nišu neće biti nameštanja tendera.

On je u odgovoru na audio klipove na kojima se čuju on i još dva sagovornika kako nameštaju tendere za autoprevoznike, a koje je objavio portal Južne vesti, objavio kako je naveo “jedini istiniti audio zapis” sa sporne sednice održane 16. aprila ove godine.

- Neću davati nikakve komentare, jer je istina sama po sebi dovoljna. Dok sam ja gradonačelnik, u Nišu se neće nameštati tenderi. Kako je bilo ranije znamo, kako će biti kasnije, videćemo. Radim posao gradonačelnika odgovorno, po Zakonu, a ko je kršio Zakon snosiće posledice uvek, bez izuzetaka. Jer istina je samo jedna - naveo je Perišić za gradski sajt Niša.

Snimci na kojima se čuju najviši gradski funkcioneri kako dogovaraju uslove tendera za gradski prevoz "očigledno ukazuju na izvršenje nekoliko krivičnih dela", a tender bi "morao da bude poništen", saopšteno iz Transparentnosti Srbija .

U saopštenju se se navodi da je konkursna dokumentacija "naizgled logična", ali da "u svetlu objavljenih snimaka čitava stvar dobija novu dimenziju".

- Očigledno je da objavljeni snimci, ukoliko su autentični, ukazuju na izvršenje nekoliko krivičnih dela, samo je pitanje da li su ona ostala u pokušaju ili su dovršena – navodi se u saopštenju Transparentnosti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: