PI: Momak za sve

Regionalne vesti - Nedelja 09.11.2014 - 16:06

Aleksa Živković (21) iz Pirota je momak za sve. On već dve godine pomaže Piroćancima tako što umesto njih plaća račune i ide u nabavku, a stvari na svom biciklu besplatno nosi starijima od 70 godina.

(Foto: novosti.rs) (Foto: novosti.rs)

Pored toga on je ovog meseca pokrenuo projekat “Solidarna odeća”, u kojem u posebnom kontejneru prikuplja stvari za socijalno ugrožene sugrađane.

- Garderobu skupljam i vozim na pranje. Oprana garderoba u saradnji sa Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad se deli onima kojima je pomoć neohodna. Prva količina prikupljene odeće je već podeljena, a nju je dobilo 38 ljudi sa evidencije Centra za socijalni rad - rekao je Aleksa.

Aleksa je izjavio da se projekat “Solidarna odeća” javio kao ideja po ugledu na svetske i neke veće gradove u Srbiji i kao njegova želja da pomogne ugroženima.

- Kao i ranije, kada sam biciklom Piroćancima donosio na kućni prag ono što im treba, a to činim i dalje, ovoga puta su ciljna grupa socijalno ugrožene osobe kojima na taj način pomažem u prikupljanju garderobe - kazao je Živković, čije je udruženje postavilo kontejner za odeću u dvorištu Omladinskog stadiona.

Projekat tog udruženja građana je finansijski podržala opština Pirot na osnovu konkursa za finansiranje nevladinih organizacija.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: