EP: Srbija remizirala sa Nemačkom

Nacionalni sport - Četvrtak 18.06.2015 - 05:32

Mlada reprezentacija Srbije započela je takmičenje na šampionatu Evrope u Češkoj remijem protiv selekcije Nemačke – 1:1 (1:1).

U A grupi su još Danska i Češka U A grupi su još Danska i Češka

Srbija je bila bolji rival tokom većeg dela duela, protiv glavnog favorita za titulu, imala je i igrača više od 69. minuta kada je isključen Ginter, ali nije uspela da zabeleži trijumf.

Prednost 'Orlićima' doneo je Filip Đuričić u osmom minutu, kada posle sjajnog solo prodora izbacio celu odbranu 'Elfa' i savladao golmana Barselone Mark-Andrea Ter Stegena.

Međutim, iako naša selekcija nije prestala sa napadima, Nemci su izjednačili u 16. minutu. Emre Džan je dobio povratnu loptu na ivicu šesnesterca, fintom prevario Brašanca i pogodio dalji ugao našeg gola.

Osim Srbije i Nemačke, u A grupi su još Danska i domaćin Češka, a ekipa Danske slavila je na otvaranju turnira 2:1.

Srbija naredni meč igra u subotu protiv domaćina od 18 časova, dok se u 20.45 sastaju Nemačka i Danska. Najbolje dve selekcije će u polufinale, a ujedno i na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

U Grupi B nalaze se Engleska, Italija, Portugal i Švedska, a u duelima prvog kola, koje je na programu u četvrtak, sastaju se Italija – Švedska i Porugal – Engleska.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: