Hašim Tači stiže na meč Albanija - Srbija

Nacionalni sport - Utorak 06.10.2015 - 12:49

Utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. između Srbije i Albanije, u četvrtak će u Elbasanu prisustvovati i Hašim Tači, ministar spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo.

ispod ruke ulaznica dostiže cenu od 500 evra; Foto: Getty Images ispod ruke ulaznica dostiže cenu od 500 evra; Foto: Getty Images

Tačija je na meč pozvao albanski premijer Edi Rama, a kako prenosi albanski internet portal "Panorama", taj poziv je prihvaćen.
 
Isti izvor navodi da je zbog ove odluke doveden u pitanje dolazak predsednika srpske Vlade, Aleksandra Vučića, na ovaj kvalifikacioni meč.
 
Interesovanje za, kako tamošnji mediji pišu, istorijski susret sa Srbijom je pokazao i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji koji je, kako se navodi, odložio skupštinsko zasedanje za dan kasnije.
 
Podsetimo, naši "orlovi" više nemaju mogućnost da se plasiraju na EURO2016, dok je domaćin itekako u prilici da napravi taj uspeh.

Dva kola pre kraja kvalifikacija, Albanci su treći na tabeli grupe I, sa bodom zaostatka za Danskom, koja je odigrala meč više, a četiri boda zaostatka za vodećim Portugalcima.

Dva najbolja tima direktno će se plasirati na prvenstvo Evrope, a trećeplasirani će potražiti sreću kroz baraž.
 
Reprezentacija Srbije je na startu kvalifikacija, posle remija u Jermeniji (1:1) ugostila Albance na stadionu Partizana, no taj duel je prekinut pred kraj prvog poluvremena, kada je manja bespilotna letelica donela zastavu tzv. "Velike Albanije" nad samo igralište, što je dovelo do incidenata.

Najpre je naš defanzivac Stefan Mitrović povukao tu zastavu, na njega su nasrnuli fudbaleri Albanije, a na njih nekoliko utrčalih gledalaca, kao i jedan od redara.

Posle dugog postupka, odlukom Suda za sportsku arbitražu, meč je registrovan u korist Albanije sa 0:3, a Srbiji su pritom čak i oduzeta tri boda.
 
Meč Albanija - Srbija igra se u četvrtak od 20.45.

Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasanu odavno su rasprodate, pa sada "ispod ruke" jedna ulaznica dostiže cenu od 500 evra, objavio je portal Albeu.com.

Jedan građanin je na svom automobilu ostavio poruku da je spreman da vozilo menja za ulaznicu.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: