Lošoj Srbiji samo bod u Jerevanu

Nacionalni sport - Subota 11.10.2014 - 19:37

Reprezentacija Srbije loše je počela novi kvalifikacioni ciklus za EURO 2016, pošto je u Jerevanu odigrala nerešeno 1:1 sa Jermenijom.

Starsportphoto Starsportphoto

Osim propuštene šanse da se osvoje sva tri boda treba da brine očajna igra Srbije koja je u nekim trenucima delovala negledljivo.

Takmičarski debi novog selektora Dika Advokata prošao je veoma loše jer je evidentno da nije mnogo uradio da se situacija promeni u odnosu na prethodne cikluse.

Posle utakmice, Srbija može da bude i zadovoljna osvojenim bodom do kojeg je došla u 90. minutu, lepim golom Zorana Tošića.

Prethodno je Arzumanjan doneo domaćima prednost, iskoristivši očajnu postavku srpske odbrane.

Utakmica kojoj je prisustvovao i predsednik države Tomislav Nikolić počela je mirno, a tako je bilo do kraja poluvremena. Naši igrači imali su nekoliko prilika preko Ivanovića i Tošića, koji iz dobrih situacija nisu mogli do gola.

Međutim, nije dobro što su te šanse dolazile posle prekida ili grešaka domaćih, a ne dobre i uigrane igre Srbije.

Od početka drugog poluvremena viđena je mnogo drugačija slika na terenu, u kojoj su Jermeni diktirali tempo. To im se isplatilo u 73. minutu, posle šanse za Tošića.

Srpski igrači mučili su se da izbace loptu iz kaznenog posle kornera, a ona je na levom boku došla do Picelija. Vezista domaćih oštro je centrirao u peterac, gde je Arzumanjan neometan glavom sproveo u mrežu.

Namirisali su Jermeni "krv" u tim trenucima i vezali nekoliko dobrih prilika, a najveću su imali u 82. minutu, kada je Sarkisov iznudio penal posle duela sa Mitrovićem.

Piceli, najbolji pojedinac do tog trenutka, preuzeo je odgovornost, ali je Vladimir Stojković u dva navrata spasao naš nacionalni tim.

Srbija je uspela da kazni promašaje Jermenije u 90. minutu, preko Zorana Tošića. Još jednu dugu akciju povukao je Tadić, koji je želeo da proigra nekog u šesnaestercu. Lopta se od igrača domaće ekipe odbila do Tošića, vezista Srbije namestio je i pogodio gornji levi ugao sa nekih 17 metara.

Imali su naši igrači još pet minuta da pokušaju da preokrenu, ali su neshvatljivo stali i sačekali kraj utakmice.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: