Olimpijcima diplomatski pasoši

Nacionalni sport - Četvrtak 27.10.2016 - 07:09

Naši osvajači medalja na Igrama u Rio de Žaneiru danas će dobiti posebna priznanja. Putne isprave za Štefaneka, Bogdanovićevu, Španovićevu, Zorića i Tomićevića

I Ivana Španović u grupi Olimpijaca; FOTO: Getty Images I Ivana Španović u grupi Olimpijaca; FOTO: Getty Images

VLADA Republike Srbije je posebnom Uredbom odlučila da u četvrtak dodeli diplomatske pasoše Davoru Štefaneku, Tijani Bogdanović, Ivani Španović, Milenku Zoriću i Marku Tomićeviću.

Srpskim olimpijcima i osvajačima medalja iz Rio de Žaneira privilegovane putne isprave uručiće prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na svečanosti u zgradi Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan način oduži sportistima koji su ovog leta u Srbiju iz dalekog Brazila doneli vredne olimpijske medalje.
Rvač Davor Štefanek je osvojo zlato, tekvondistkinja Tijana Bogdanović se okitila srebrom, kao i kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević, a pasoš će dobiti i bronzana skakačica udalj Ivana Španović.

Republika Srbija je i prethodnih godina dodeljivala diplomatske pasoše zaslužnim sportistima.

Pre pet godina ovakve putne isprave dobili su odbojkaš Vanja Grbić i košarkaši Vlade Divac i Dejan Bodiroga, a iste godine je i velika grupa srpskih tenisera takođe imala ovu privilegiju.

Osvajači Dejvis kupa Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki su iz ruku tadašnjeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića dobili pasoše.

Istovremeno, privilegovane putne isprave dobile su i teniserke Bojana Jovanovski, Ana Jovanović, Jelena Janković i Ana Ivanović.

- Čula sam da veoma mali broj naših sportista poseduje diplomatske pasoše. Izuzetno mi je drago i imam veliku čast da sam u toj grupi svojih kolega.

Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivicu Dačiću na ovom gestu - rekla je naša srebrna olimpijka Tijana Bogdanović.

ŠTEFANEK: LAKŠI PUT DO MEDALjA

MEĐU "ambasadorima dobre volje" je i zlatni olimpijac Davor Štefanek, koji pozdravlja ovaj potez Vlade Srbije.

- Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskan sam što sam dobio diplomatski pasoš. On će nam svima mnogo značiti i olakšati odlazak na takmičenja, a mi ćemo dati sve od sebe da se s putovanja u zemlju vraćamo sa odličjima oko vrata - kaže Štefanek.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: