SP: Srbija sa Amerikom za polufinale

Nacionalni sport - Utorak 04.08.2015 - 09:16

Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu prvenstva sveta igra protiv selekcije SAD, a izabranici Dejana Savića pozivaju na oprez, bez obzira što su favoriti.

Srbija favorit u meču. Getty Images Srbija favorit u meču. Getty Images

-Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja - rekao je iskusni Andrija Prlainović.

Američki selektor, nekadašnji selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao rečenicom

- Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture - međutim, prvi Savićev saradnik Uroš Stevanović poručio je da to sigurno neće zavarati ekipu Srbije.

-Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenadjenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom - kazao je Stevanović.

Srpski vaterpolisti tri dana su proveli radno, organizovani su sparing mečevi, kvalitetan je bio pre svega susret sa Hrvatskom.

- Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U četvrtfinalnom meču postoji opasnost, jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska - kazao je reprezentativac Milan Aleksić.

U 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Londonu.

Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takodje, ali reprezentativci imaju opomenu iz Barselone 2013, kada su posle tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom.

- Izvukli smo neke pouke. Niko Amerikancima ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako - poručio je Duško Pijetlović.

Četvrtfinalna utakmica prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i SAD igra se u Kazanju od 20.30 sati.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: