Srpkinjama drama i dva boda

Nacionalni sport - Sreda 24.09.2014 - 21:34

Odbojkašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su savladale Bugarsku sa 3-2, po setovima 25:19, 23:25, 25:19, 18:25, 15:12

Odbojkašice Srbije druga pobeda na SP Odbojkašice Srbije druga pobeda na SP

Srbija je tako osvojila dva boda i ima ukupno pet posle dva kola, dok je Bugarska uzela jedan.

Sledeći protivnik ekipi Zorana Terzića biće selekcija Kameruna u četvrtak od 17 sati.

Nijedna ekipa nije uspela ozbiljnije rezultatski da se odlepi u prvom setu – Bugarke su imale blagu prednost, naše su stizale, ali posle dobre odbrane i smeča Nikolove rivalke su vodile 16:14 na drugom tehničkom tajm autu.

Naše su brzo vezale dva poena i vratile se u igru, a pri rezultatu 18:18 na servis mlade Boškovićeve Srbija se sjajno branila i povela sa 20:18. I posle tajm auta naše su uspešnim blokom povele 21:18 i tada je set bio prelomljen, pa je Srbija ubrzo povela – 25:19.

Srpkinje su fenomenalno počele drugi set – povele su sa 9:2 i činilo se da će brzo doći do još jednog seta. Međutim, Bugarske se nisu predavale, malo-pomalo vraćale su se u igru i u završnici su prišle na dva poena zaostatka (21:19).

Posle Terzićevog tajm auta Srbija je osvojila poen, ali panika se već bila uvukla u redove naših i posle promašenih smečeva Mihajlovićeve i Boškovićeve rezultat je bio izjednačen – 23:23.

Prijem je bio poremećen, pa su Bugarke osvojile još dva poena za veliki preokret i osvajanje drugog seta (25:23).

Bilo je potrebno malo vremena da se naše oporave od načina na koji je izgubljen drugi set, pa su Bugarke vodile na početku trećeg seta sa 2-3 poena razlike.

Ipak, naše su se konsolidovale, stigle rivalke, a posle bloka Ognjenovićeve Srbija je na drugom tehničkom tajm autu vodila 16:14. Posle dva uzastopna uspešna napada Brankice Mihajlović Srbija je stvorila +4, a blokom je došla i do pet poena viška (20:15).

Ovoga puta drame i opuštanja nije bilo, pa je Srbija privela set kraju – 25:19.

Bugarke su podigle nivo igre u četvrtom setu, sve vreme su kontrolisale igru i rezultat, pa nikakve neizvesnosti nije bilo – 25:18.

Na početku odlučujućeg seta Srbija je stigla do prednosti od 4:2 nakon pecanja rivalki, a posle bloka Maje Ognjenović u situaciji ’jedan na jedan’ naše su stvorile +3, koliko je i bilo na promeni strana (8:5).

Neuspešan napad Boškovićeve i dobar blok vratio je Bugarke u meč, ali posle bloka Rašićeve naše su ponovo došle do +2 (13:11). Tu prednost naše nisu ispustile i došle su do važne pobede – 15:12.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: