Grci krše evropske rokove

Svetske vesti - Ponedeljak 23.02.2015 - 19:15

Plan grčkih ekonomskih reformi koji je u Brisel trebalo da bude poslat najkasnije u ponedeljak uveče, biće poslat u utorak, rekao je portparol grčke Vlade.

(Foto: halotours.rs) (Foto: halotours.rs)

Detalji programa grčke Vlade još nisu poznati, ali je očigledno da će obuhvatati mere borbe protiv utaje poreza i korupcije, kao i reforme javnog sektora.

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Kristin Lagard poručila je u ponedeljak da Grčka neće napustiti evrozonu.

- To nije opcija i o tome se ne raspravlja - izjavila je Lagardova i dodala da je prošla nedelja bila prekretnica, jer je postojala kolektivna odlučnost da se posluša, izgradi poverenje i učini sve kako bi evrozona ostala celovita.

Zvanična Atina je, u skladu s dogovorom ministara finansija Grčke i evrozone postignutim u petak, 20. februara, trebalo do ponedeljka uveče podnese Briselu plan mera štednje, koji bi, ukoliko bude pozitivno ocenjenen, omogućio četvoromesečno produženje finansijske pomoći toj zemlji.

Prema dogovoru, grčki program reformi će oceniti predstavnici "institucija", odnosno nekadašnje "trojke" koju čine Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: