Kurčenko, Srbine

Svetske vesti - Petak 21.11.2014 - 17:03

Demokratska stranka(DS) zatražila je danas od Vlade Srbije da odgovori da li je tačna informacija medija da je Sergej Kurčenko, najveći ukrajinski trgovac gasom, dobio državljanstvo Srbije, iako se nalazi na crnoj listi Brisela, a list Blic saznaje u kabinetu premijera Srbije da je pokrenuta inicijativa da mu se državljanstvo oduzme.

Kurčenko ekspresno dobio srpski pasoš Kurčenko ekspresno dobio srpski pasoš

Ukoliko je to tačno, Vlada i nadležno ministarstvo dužni su da odgovore koji državni interesi su ih vodili u odluci da Kurčenku dodele državljanstvo, iako je na crnoj listi Evropske unije (EU), navodi se u saopštenju DS.

List Blic objavio je danas da je Kurčenko po ubrzanom postupku dobio srpsko državljanstvo.

Beogradski list saznaje u kabinetu premijera Aleksandra Vučića da je pokrenuta inicijativa da se ukrajinskom kralju gasa Sergeju Kučenku oduzme srpsko državljanstvo.

Kurčenko, jedan od najbogatijih Ukrajinaca, je državljanin Rusije, iako je rođen u Harkovu u Ukrajini.

Njegovo ime se nalazi na listi koju je EU sastavila kao prvi talas sankcija protiv bivše vlasti u Kijevu, koje podrazumevaju zamrzavanje imovine.

Osim što poseduje banku, Kurčenkove fime, počev od "Gas Ukrajina", LNG i NPZ, uglavnom važe za najveće trgovce gasom i naftom.
 

RTV, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: