Nieto o Trampu: Tako su i Hitler i Musolini...

Svetske vesti - Utorak 08.03.2016 - 19:14

Meksički predsednik Enrike Pena Nieto uporedio je retoriku kandidata za nominaciju na izborima Donalda Trampa sa retorikom Adolfa Hitlera i Benita Musolinija.

Nieto: Tramp narušio odnose SAD i Meksika; Foto: Getty Images Nieto: Tramp narušio odnose SAD i Meksika; Foto: Getty Images

U intervjuu za meksički list „Ekselsior“ Trampovu retoriku nazvao je „oštrom“, kao i da je je to „način na koji je Musolini izabran i način na koji je Hitler izabran“.

Nieto je takođe naveo da je Tramp narušio odnose SAD i Meksika.

Podsećamo, Tramp je ranije izjavio da će ukoliko bude izabran podići zid između SAD i Meksika kako bi spreči iligalni ulazak imigranata, kao i da će zid platiti upravo Meksiko.

Međutim, Nieto je u odgovoru na to naveo da "ne postoji scenario" prema kojem će njegova zemlja platiti podizanje takvog zida.

Prema njegovim rečima, Tramp nudi „veoma laka, jednostavna rešenja za probleme koje očigledno nije tako lako rešiti“.

„Bilo je situacija u ljudskoj istoriji, nažalost, kada je takva oštra retorika vodila do veoma zloslutnih situacija u istoriji čovečanstva.

Musolini i Hitler su iskoristili situaciju, problem možda, u kojem je čovečanstvo bilo u tom trenutku, nakon ekonomske krize“, kaže on.

Osim toga, Nieto je insistirao je da će veoma poštovati politički proces u SAD.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: