Oland zove građane da naprave "nacionalnu gardu"

Svetske vesti - Sreda 20.07.2016 - 14:45

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je građane da se "ako žele" priključe rezervnim sastavima snaga bezbednosti i "tako konstituišu nacionalnu gardu".

Popunjavanje rezervnog sastava snaga bezbednosti; Foto: Getty Images Popunjavanje rezervnog sastava snaga bezbednosti; Foto: Getty Images

"Kada se priključe svi rezervisti, možemo reći da će u Francuskoj biti konstituisana nacionalna garda", rekao je Oland tokom posete Nacionalnom centru za obuku žandarmerije u Sent-Astjeu, na jugozapadu Francuske.

Francuska je bila na meti više terorističkih napada sa mnogo žrtava, a poslednji se desio proteklog vikenda kada je u Nici ubijeno više od 80 ljudi.

Napad, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, izveden je tokom proslave Dana Bastilje 14. jula, kada je vozač kamionom gotovo dva kilometra išao kroz masu ljudi na šetalištu i gazio ih, a zatim na njih otvorio vatru.

Napadač, 31-godišnji stanovnik Nice tuniskog porekla Mohamed Bulel, ubijen je u razmeni vatre s policijom.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: