Porošenko proglašava mir u petak

Svetske vesti - Četvrtak 04.09.2014 - 15:02

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko najavio je u Velsu da će u petak u 11 časova po srednjoevropskom vremenu proglasiti primirje u istočnom delu države.

(Foto: avrasiya.net) (Foto: avrasiya.net)
Jedini uslov za to je da se najavljeni sastanak Kontakt-grupe u Minsku radi pronalaženja rešenja za sukobe održi u petak.
 
Porošenko je odluku objavio u Njuportu u Velsu, gde se održava samit NATO, nakon što je razgovarao s vodećim liderima sveta Barakom Obamom, Dejvidom Kameronom, Angelom Merkel, Fransoa Olandom i prvim čovekom NATO-a Anders Fog Rasmusenom.
 
Međutim, prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz istočne Ukrajine, kod Marijupolja, grada na Azovskom moru, vode se velike borbe između ukrajinskih i proruskih snaga. 
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin i Porošenko u sredu su u telefonskom razgovoru razmenili mišljenja o stanju u Ukrajini, a zvanični Kijev je čak objavio da su dogovorili uslove primirja. 
 
Predsednik Rusije je tada naveo i da odgovor o primirju očekuje do petka, što je ubrzo ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk odbio.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: