Protivnici Trampa lome sve pred sobom

Svetske vesti - Petak 20.01.2017 - 18:01

Protesti u Vašingtonu, nedaleko od mesta inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, postali su nasilni. Policija je bacila suzavac da otera demonstrante

500 demonstranata protestuje u centru Vašingtona; FOTO: Twitter 500 demonstranata protestuje u centru Vašingtona; FOTO: Twitter

Tokom nasilnih demonstracija, dvoje je povređeno.

Više stotina demonstranata maskiranih i obučenih u crno izazvali su incidente u centru Vašingtona, bacali su kamenje i lomili stakla na izlozima.

Neposredno pre polaganja zakletve novog američkog predsednika, oko 500 demonstranata protestuje u centru Vašingtona, razbijajući "simbole kapitalizma“ u Americi.

Među metama demonstranata su prozori banaka, restorani brze hrane "Mekdonalds" i kafei "Starbaks".

Zbog nasilnih demonstranata policija je zatvorila jednu ulicu kroz koju se dolazi do mesta odakle se prati ceremonija za polaganje zakletve je zatvoren.

Novinar ruske televizije "Raša tudej“ u Americi Aleksandar Rubinštajn uhapšen je tokom izveštavanja o protestima koji se u Vašingtonu održavaju protiv Trampa. Više o tome u posebnoj vesti.

Podsetimo, žestoki protesti u SAD održani su i 2011. godine zbog inauguracije Džordža W. Buša. U tekstovima CNN navodi da se da je gorela pokoja zastava SAD, da je povređeno nekoliko policajaca i da je predsedničku limuzinu čak pogodilo jaje.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp položio je zakletvu i time zvanično preuzeo funkciju predsednika.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: