Tresla se Slovenija

Svetske vesti - Utorak 22.04.2014 - 13:41

Zemljotres jačine 4,4 stepena Rihterove skale zatresao je Sloveniju u 10.58. Epicentar je bio 43 km od Ljubljane kod mesta Pivka, na dubini od samo 2 kilometra.

Ilustracija Ilustracija

Potres se osetio i na slovenskoj obali, ali i u Hrvatskoj, i to najjače na riječkom području, javlja Index.hr. Tom portalu su se javili i čitaoci koji tvrde da se podrhtavanje tla osetilo i u Zagrebu. Takođe, mediji prenose i da se potres osetio u Italiji.

Zbog zemljotresa je privremeno evakuisana škola u Ljubljani.

Mesto Pivka nalazi se 30 kilometara od hrvatsko-slovenske granice, odnosno graničnog prelaza Rupa. "Potres se osetio u celoj Sloveniji", rekli su iz slovenske Seizmološke službe.

Direktorka opštinske uprave u Pivki Mihaela Smrdel rekla je da konkretnih podataka o šteti još nema, ali da je po prvim neslužbenim informacijama u više zgrada došlo do pukotina u zidovima.

Nakon prvog, jačeg potresa, zabeleženo je više poslepotresnih udara. Najjači su bili magnitude 2,1 u 11.03 i u 11.09 sati, te magnitude 2,3 u 11.22 sati.

Ljubljansko Delo izvestilo je da se podaci o mogućoj šteti još prikupljaju.

Evropsko mediteranski seizmološki centar u Podgorici registrovao je sinoć potres jačine 4,5 stepena po Rihteru koji se osetio u više gradova u Albaniji i na području Crne Gore.

Epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara u Jadranskom moru, u teritorijalnim vodama Albanije, oko 16 kilometara jugoistočno od najjužnijeg crnogorskog grada Ulcinja.

Stručnjaci procenjuju da je osim panike ovaj zemljotres mogao izazvati manja oštećenja na stambenim objektima.
 

Tanjug, OK radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: