Brazil: Prostitutke izgubile prijateljski meč

Zabava - Nedelja 15.06.2014 - 15:59

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu, loptu ne "pikaju" samo fudbaleri.

BETA/AP BETA/AP

Naime, u gradu Belo Horizonte, na jugoistoku zemlje, grupa prostitutki, zajedno sa članicama jedne američke evangelističke organizacije, demonstrirala je umeće u vođenju lopte.

Cilj "prijateljskog meča", koji su odigrale protiv lokalne univerzitetske ekipe, bio je da skrene pažnju javnosti na poštovanje njihovih prava.

Organizovana na marginama susreta Kolumbija-Grčka (3-0), utakmica je odigrana u jednoj maloj ulici, ofarbanoj za tu priliku u zeleno, sa putarskim čunjevima umeto golova.

- Prava moraju da budu ista za sve. Ne smemo biti ignorisane samo zato što smo seksualne radnice. Diskriminacija mora da prestane - izjavila je za AFP jedna od učesnica susreta koji je održan pod sloganom "Naša prava, naša borba".

- Poruka je da treba da se međusobno volimo. Nemojte da osuđujete ljude, da pokušavate da ih promenite, samo ih volite - kazale je jedna od fudbalerki.

Meč - koji su prostitutke izgubile, završio se u veseloj i opuštenoj atmosferi.

Već nekoliko godina, brazilske prostitutke traže da se prekine diskriminacija njihove profesije koju žele da legalizuju, posebno kako bi sebi u starosti mogle da obezbede penziju.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: