Fondacija Leonarda Dikaprija paravan za pranje novca?

Zabava - Petak 19.08.2016 - 10:23

Milionske donacije koje su se tokom godina slivale u fondaciju holivudskog glumca Leonarda Dikaprija, navodno potiču od ukradenog novca, stoji u izveštaju američkog Ministarstva pravde, a prenosi "Daily Mail".

Donacije u Dikaprijev fond navosno potiču od ukradenog novca; Foto: NBC Donacije u Dikaprijev fond navosno potiču od ukradenog novca; Foto: NBC

Naime, kako piše navedeni list, Ho Lou, malezijski biznismen, plejboj i dobrotvor, trošio je milione ukradene iz malezijskog fonda "1MDB" na luksuznim aukcijama koje je organizovao Dikaprio, u cilju prikupljanja više sredstava za očuvanje sredine.

Međutim, kako se navodi u izveštaju, nema indicija da je Dikaprio bio upoznat o tome odakle novac potiče, ali je skandal oko pranja novca, koji već izvesno vreme potresa Maleziju, istražitelje direktno odveo do fondacije slavnog glumca.

U izveštaju Ministarstva pravde se navodi da je Ho Lou, ukrao novac iz malezijskog fonda "1MDB" a potom ga trošio na aukcijama koje je organizovao slavni glumac.

Između ostalog, u izveštaju stoji podatak da je Ho Lou potrošio 1.1 milion dolara za umetnine Eda Raša i Marka Rajdena, a koje su ponuđene na jednoj od aukcija.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: