I ekipa Ginisovih rekorda u čudu – tandemski skok s padobranom u 104. godini

Zivot i stil - Subota 03.10.2020 - 11:54

U izdanju Ginisove knjige rekorda za 2021. godinu naći će se i neustrašivi deka Al koji je, kako bi proslavio uspeh svojih unuka koji su završili koledž, u 104. godini skočio u tandemu iz aviona.

Al je prvi put skakao iz aviona na stoti rođendan FOTO: Instagram/screenshot Al je prvi put skakao iz aviona na stoti rođendan FOTO: Instagram/screenshot
U susret Danu Ginisovih rekorda, koji se obeležava 18. novembra, organizacija koja prati rekordere širom planete predstavlja najzanimljivije i najhrabrije među njima.
 
Nema sumnje da je upravo takav Alfred Al Blaški koji dokazuje da su godine samo broj i da se u svakom dobu može pokazati neustrašivost.
 
Rođen 4. januara 1917. godine, Al je sa 103 godine i 181 danom starosti nedavno oborio Ginisov rekord kao najstariji učesnik tandemskog skoka s padobranom.
 
Al je prvi put skakao iz aviona na stoti rođendan 2017. godine i tada se zakleo da će skakati ponovo kada njegovi unuci blizanci budu završili koledž.
 
Tri godine kasnije, ispunio je svoje obećanje i skočio iz aviona sa visine od 4.270 metara (14.000 stopa), potvrdio je Tomas Hjuz menadžer škole padobranstva "Skydive Spaceland".
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: