KAKO DO MLADALAČKE KOŽE NAKON ČETRDESETE?

Zivot i stil - Sreda 01.12.2021 - 14:13

Nauka je danas toliko uznapredovala da je moguće zaustaviti proces starenja kože.

Mladalačka koža i posle četrdesete FOTO: Herba fast Mladalačka koža i posle četrdesete FOTO: Herba fast
Hormon koji nesumnjivo najviše definiše ženu je estrogen. Iako zdrav mesečni ciklus uključuje uigrani rad više ženskih reproduktivnih hormona, estrogen je taj koji ih sve „drži na okupu“ i reguliše njihov ciklični rast i opadanje. Nivo estrogena prirodno pada već nakon 30. godine života, da bi krajem četrdesetih godina taj pad bio dosta nagliji i drastičniji. To ne prolazi neprimetno, većina žena ovu promenu oseća burno, uz redovne nalete vrućine – valunge, preznojavanja, nesanicu, nervozu, depresiju i lupanje srca. Taj period zovemo perimenopauza.
 
Kada prođe godinu dana od poslednje menstruacije, zvanično smo u menopauzi. Iako su još uvek povremeno prisutni, neprijatni simptomi se smanjuju, a i mi smo se već navikle na njih i naučile kako da ih lakše podnosimo. Ali tada na scenu stupa novi problem: u prvih 5 godina od početka menopauze naša koža gubi čak 30% kolagena. Kako je upravo on taj koji koži daje elastičnost i vlagu, posledice ovog procesa se prilično brzo vide i na našem licu. Estrogen koji nam je do nedavno kontrolisao lučenje sebuma, regulisao hidriranost i podsticao proizvodnju keratina duboko u epidermisu, sada više nema tu moć. Kao posledica toga, koža nam se opušta, bore sve više produbljuju a sve češće javljaju se i fleke. Jednostavno, mi starimo i to se vidi.
 
Srećom, danas je nauka toliko napredovala da je moguće zaustaviti ovaj proces, makar kada je naše lice u pitanju. Od velike pomoći ženama u ovom periodu su peptidi koji doprinose hidriranosti i štite kožu snažnim antioksidantnim dejstvom, koenzim Q10 koji podstiče stvaranje kolagena, kao i hijaluronska kiselina koja daje koži elastičnost i glatkoću. Arganovo ulje posebno usporava starenje kože, baš kao i vitamini B3, E i retinol. Svi ovi sastojci prestavljaju idealnu kombinaciju, zbog čega su deo visokokoncentrovanog Seruma Anti-Age. Serum Anti-Age pospešuje stvaranje kolagena, smanjuje hiperpigmentaciju (fleke na koži), ublažava bore i daje koži vlagu i elastičnost. Da, mladalački sjaj i punoća kože mogući su i u menopauzi!
 
A valunzi, preznojavanje, nervoza, zaboravnost, nesanica...? I za njih postoji rešenje, i to potpuno prirodno. Femisan B su potpuno prirodne biljne kapi na bazi bele imele, hajdučke trave, matičnjaka, nevena i valerijane koje ne samo da umanjuju neprijatne simptome u prelaznom periodu, već sprečavaju i razvoj poremećaja kojima su žene tada posebno sklone: kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, metaboličkog sindroma i osteoporoze. Uz Femisan B lakše ćemo utonuti u san i bolje spavati, bićemo manje nervozne a pritom ćemo bolje i bistrije razmišljati, a zahvaljujući imunostimulativnom dejstvu lekovitog bilja sprečićemo upale, ojačati imunitet i imati više energije za omiljene aktivnosti. Jer vreme je relativan pojam a mladost stvar stava, uz malu pomoć prijatelja!
OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jelena
14.12.2021. , 12:51
I ja sam trenutno u tom periodu, tako da ću probati taj serum. Hvala na informacijama. A ako ne pomogne, tu je hijaluron, botoks, mezoniti i ostali tretmani na nanoklinici.Pa svaka od nas želi da što duže izgleda mladoliko, što da ne?