Lovorov list koristimo pogrešno: Kada i u koja jela se dodaje

Zivot i stil - Petak 01.11.2024 - 09:15

Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripremi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako je najbolje da ga koristimo.

Foto: jirkaejc/Envato Foto: jirkaejc/Envato
Pred vama je šest saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
 
1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotovo, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.
 
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću supu, jer će da izgubi ukus i aromu.
 
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u jela od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakva jela već aromatizirana povrćem.
 
4. Ne ubacujte više od 1 do 2 lista po litru tečnosti, piše Krstarica.
 
5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
 
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.
 
krstarica.com

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //