Bikini Ejmi Vajnhaus na aukciji

Zivot i stil - Ponedeljak 15.11.2021 - 13:00

Deset godina nakon smrti Ejmi Vajnhaus njen bikini boje korala biće izložen u prostoru Bikini Art Museum u nemačkom Bad Rapenau, čiji stanovnici sa ponosom ističu da žive u prestonici kupaćih kostima.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
U muzeju su već izloženi dvodelni kupaći kostimi Merilin Monro, Skarlet DŽonson i brojnih drugih slavnih osoba.
 
jmin bikini boje korala sa velikim metalnim alkama kustosi su kupili na nedavno održanoj aukciji na Beverli Hilsu za 1.250 dolara.Engleska soul pevačica umrla je 2011. u 27. godini. Više od 800 njenih predmeta otišlo je pod čekić na dvodnevnoj aukciji održanoj na Beverli Hilsu. Prvi svetski muzej bikinija posetiocima nudi pregled nekih od najvrednijih bikinija u istoriji. Naime, među eksponatima je slavni zlatni dvodelni bikini, čiji je, za to doba šokantan kroj osmislio francuski dizajner Luis Rird 1947. godine.
 
U muzeju su i dvodelni kupaći kostimi koje su nosile filmske zvezde Merilin Monro i Brižit Bardo. Kustosi muzeja nastoje da prikažu kako se dizajn kostima menjao od 1870. do danas.
 
Od oko 1.200 eksponata izloženih na 1.500 kvadratnih metara izložbenog prostora, najatraktivnija je zbirka od 12 od ukupno 16 originalnih dvodelnih modela koje je 1946. osmislio Reard.
 
Da bi preduhitrio šok koji bi takav odevni predmet mogao izazvati, francuski dizajner ga je nazvao bikini, mestu na Maršalovim ostrvima gde je iste godine testirana atomska bomba. Datum 5. jula proglašen je Danom bikinija.
 
Kustosi muzeja kažu da priča o bikiniju nije samo priča o modnim trendovima i kulturi odlaska na plažu, već i o skandalima i postupnoj emancipaciji žena.
 
Uz veliki broj kupaćih kostima posetioce u muzeju očekuju i multimedijske izložbe, umetnička dela i istorijske reklame za bikinije.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: